+36 1 310 3583 info@bliss.hu 1112 Budapest, Neszmélyi út 36.

Munkatársaink

Kisné Czirják Zsuzsa

Alapdiplomámat tekintve konduktor vagyok. A Pető-módszer komplexitása holisztikus szemléletet adott a kezdetektől. Erre a szemléletre és az ott szerzett tudásra támaszkodva kutattam fel a későbbiekben azokat a képzéseket és továbbképzéseket, amelyeket azóta elvégeztem. Már a hallgatói évek alatt megfogott a súlyosan halmozottan sérült gyerekek segítése. Szavak nélkül is hamar sikerült kapcsolatot teremtenem velük. Velük a könnyű kapcsolódás mai napig jellemző. Később külföldi nyári munkám során találkoztam először az AAK módszerével. A technikai eszközöktől az egyszerű képekig sok kommunikációs eszközzel találkozhattam, így lehetőségem nyílt arra, hogy megérezzem mennyivel több lehetősége van azoknak, akik eszközt kapnak arra, hogy kifejezhessék gondolataikat, szükségleteiket, vágyaikat.
Korábban korai fejlesztésben és súlyosan halmozottan sérült fiatalokkal is dolgoztam. Szakterületeim a mozgássérült gyermekek és fiatalok, a halmozottan sérült gyerekek és fiatalok, valamint a megkésett mozgásfejlődésű csecsemők. Szoros együttműködésben dolgozom más AAK oktatókkal, magam is oktatok hallgatókat. Szeretek teamben dolgozni, megismerni más szakterületek szempontjait, s a hozzám forduló családoknak ezáltal komplex segítséget nyújtani.
Célom az AAK-ra szoruló egyének és családjaik megsegítése mellett a szakma edukálása. A legfontosabb a kommunikáció létrejötte az egyén és a terapeuták, az egyén és a környezete között. Kommunikáció nélkül nincs önálló akarat, nincs választás, nincs egyéni fejlődés menet. Éppen ezért csak az egyén igényeihez igazított kiegészítő terápiák lehetnek igazán hatékonyak. Mindez nem valósulhat meg kommunikáció nélkül. A diagnosztikában és a tanfolyamokon való oktatásban jelenleg is részt veszek.