+36 1 310 3583 info@bliss.hu 1112 Budapest, Neszmélyi út 36.

Kutatásaink

Kutatások a Bliss Alapítványnál

A Bliss Alapítványban folyamatosan folynak kutatások, fejlesztések annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatást nyújthassa klienseinek.

Az ELTE Informatikai Kar NIPG csoportjával való együttműködés következtében a legmodernebb kutatások eredményeit is azonnal meg tudják ismerni, ki tudják próbálni a szakemberek és a rászoruló gyermekek is.

Nemzetközi kutatásokban a szülőcsoportok és ezzel együtt a családok segítésének nehézségeit, buktatóit vizsgáltuk az elmúlt évben, amelynek folytatásaként további vizsgálatok, valamint hatékonyság növelő stratégiák és tréningek segítik a Bliss Alapítvány mindennapjait.

Az eredményekről, tapasztalatokról saját szervezésű konferenciák mellett hazai és nemzetközi fórumokon is rendszeresen beszámolunk.

Kommunikációs mátrix

A kommunikáció segítése, fejlesztése során első lépés felmérni és nyomon követni tudni a kommunikáció szintjét. Ehhez a Bliss Alapítványnál évek óta nagy segítség a Charity Rowland féle Communication Matrix.

Nagy örömmel értesítünk mindenkit, hogy elkészült a © 2010, Charity Rowland féle Communication Matrix kézikönyvének 29 oldalas teljes fordítása. A fordításra 2011-ben Charity Rowland adott engedélyt a Bliss Alapítványnak. Ha a dokumentumot valaki terjeszteni akarja, akkor lépjen szervezetünkkel kapcsolatba. Sok sikert a használathoz!

Fejegér (fejmozgással irányított számítógép)

A MouSense szoftver egy fejegér, amelynek segítségével fejmozgásokkal irányítható a számítógép. Kattintani lehet, ha a felhasználó a fejét (és így a kurzort) rövid ideig mozdulatlanul tartja. Az MouSense ingyenesen letölthető számítógépes szoftver, működtetéséhez és egyszerű webkamerára van szükség, wii kontrollerrelis irányítható

© Bliss Alapítvány 2020 - Minden jog fenntartva | A weboldalt készítette és üzemelteti a
tartalom | menü | hozzáférési billentyűk